Smażone awokado z chrupiącym kurczakiem, marynowaną cebulą i tortillami

Smażone awokado z chrupiącym kurczakiem, marynowaną cebulą i tortillami może być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1001 kalorii, 79g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga maślanki, papryki, ulubionych płaskich chlebów i polenty. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 303 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiące ziemniaki z awokado czosnek Aioli, Burger Oaxaca z Manchego, awokado i marynowaną cebulą Habanero, oraz Masowana Sałatka z jarmużu z awokado i marynowaną czerwoną cebulą.
Instrukcje
Paski kurczaka wymieszać z maślanką i schłodzić przez około pół dnia.
Wszystkie składniki cebuli wymieszać, doprawić solą i odstawić do marynowania na co najmniej 30 min lub do pół dnia.
Wymieszać polentę lub mąkę kukurydzianą, mąkę, nasiona sezamu, paprykę, pieprz cayenne, cynamon i sól czosnkową na talerzu.
Rozgrzać 2 cm oleju słonecznikowego na głębokiej patelni (lub nieco więcej w dużym woku), aż kostka chleba zbrązowieje w ciągu 1 min. Wyjąć kurczaka z maślanki i wrzucić do mieszanki mąki, podrzucając do okrycia.
Do oleju dodajemy po 3 paski kurczaka naraz i smażymy, obracając, na złoty kolor ze wszystkich stron i po prostu gotujemy.
Odcedzić na papierze kuchennym podczas smażenia reszty.
Połówki i kamień każdego awokado, zeskrobać miąższ do miski z sokiem z cytryny i trochę przyprawy, i bardzo grubo rozbić razem z tyłu łyżką.
Rozłóż na ciepłych tortillach lub płaskich chlebach, top z chrupiącym kurczakiem, marynowaną cebulą i kolendrą, i zwinąć, aby schować.