Smażona wołowina z nerkowcami i brokułami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Smażona wołowina z nerkowcami i brokułami może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 618 kalorii. Na 4,63 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz pod ręką cebulę, sherry, olej słonecznikowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Smażone brokuły z papryką i nerkowcami, Smażone Brokuły Z Wołowiną, oraz Smażona wołowina i brokuły.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, sherry, cukier i 2 łyżki wody w małej misce.
Rozgrzać olej na dużej patelni lub woku, dodać cebulę i wołowinę, a następnie smażyć szybko, aż wołowina będzie lekko rumiana. Wywróć się na talerz.
Dodać brokuły i nerkowce na patelnię, smażyć przez 1 min, a następnie dodać mieszankę sojową. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż brokuły będą po prostu miękkie.
Przełóż wołowinę i cebulę z powrotem na patelnię i krótko podgrzej przed podaniem z makaronem lub ryżem.