Smażona wołowina Teriyaki
Teriyaki Beef Stir-Fry to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka, 33 g tłuszczu i łącznie 667 kalorii. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup paprykę, okrągły stek wołowy, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to japońskie danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Beef Teriyaki Stir Fry, Teriyaki Beef Stir-Fry i Teriyaki Beef Stir Fry.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sos teriyaki i 2 łyżki oleju, aż uzyskasz gładką masę.
Wlać połowę do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wołowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 30 minut. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Na dużej patelni lub woku z powłoką nieprzywierającą podsmaż zieloną paprykę i cebulę na pozostałym oleju przez 2-3 minuty.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Odcedź wołowinę; dodać do patelni.
Dodaj pozostałą marynatę; smaż przez 2-3 minuty, aż mięso przestanie być różowe. Wróć warzywa na patelnię; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Podawać z ryżem według uznania.