Smażona tilapia ze szparagami i pikantną miętową gremolatą

Smażona tilapia ze szparagami i pikantną miętową gremolatą
Smażona tilapia ze szparagami i pikantną miętową gremolatą może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, bezmleczna, paleolityczna i pierwotna receptura zawiera 162 kalorie, 22 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i kup płatki pieprzu, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 97%, to danie jest wspaniałe. Pikantny gulasz jagnięcy z gremolatą z daktylem, miętą i pietruszką, tilapian i szparagi z pikantnym japońskim majonezem oraz tilapia gremolata z wstążkami warzywnymi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Włóż koszyk do gotowania na parze do dużego garnka na głębokość 1 cala wrzącej, osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj szparagi; przykryj i gotuj na parze, aż będzie chrupiące, od 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3
W małym naczyniu wymieszaj miętę, czosnek, skórkę z cytryny i płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
Posmaruj tilapię 1 łyżką oleju; dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
TilapiaTilapia
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Dodaj 2 filety tilapii do gorącej patelni; gotuj, obracając raz, aż będzie całkowicie nieprzezroczysty, łącznie od 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Przełożyć na talerze. Powtórz z pozostałą tilapią.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
7
Podawaj tilapię ze szparagami; udekorować mieszanką gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
TilapiaTilapia
8
W razie potrzeby skrop szparagi i rybę oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór do tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. The Cupcake Vineyards Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Winnice Cupcake Pinot Noir
Winnice Cupcake Pinot Noir
Wino to ma piękny granatowy odcień i mocny aromat czarnych wiśni, dojrzałych truskawek, czerwonych malin oraz nutę przypraw z kremowym finiszem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn