Smażona Ryba I Cukinia Z Pikantnym Sosem Pomidorowym
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Smażona ryba i cukinia z pikantnym sosem pomidorowym może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1319 kalorii, 37g białka, oraz 67 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $6.29 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ryby, jajko, sos pomidorowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Jak gotować: Smażona ryba z pikantnym sosem tamaryndowym (PLA rad prig), Polenta-placki rybne z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Fettuccine Z Pikantnym Sosem Cukiniowo-Pomidorowym.
Instrukcje
Filety rybne umyć i osuszyć, doprawić solą i pieprzem, posypać sokiem z 1 cytryny, odstawić.
Wymieszać mąkę, bułkę tartą, & papryka razem w misce.Obierz cukinię i pokroić w 1/4 cala grube rundy.
Rozgrzać oliwę na patelni. Zalać cukinię mieszaniną mąki, a następnie smażyć z obu stron, aż zbrązowieje.
Umieścić na talerzu pokrytym papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar oil.In ten sam olej ugotować cebulę do miękkości.
Dodaj sos pomidorowy, harissa, czosnek, sól & pieprz. Gotować na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając.
Dodaj sok z pozostałej cytryny do sosu pomidorowego.Podczas gdy to jest gotowanie ciepła 1/2 cala oleju rzepakowego na patelni. Zanurz filety rybne w mieszaninie mąki, ubite jajko i ponownie w mieszaninie mąki. Smażyć na gorącym oleju, aż ryba zostanie wykonana, powinna być łuszcząca się.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieść ryby i cukinię w płytkim naczyniu i top z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.