Smażona flądra z ziemniakami w pietruszce

Smażona flądra z ziemniakami w pietruszce
Smażona flądra z ziemniakami w pietruszce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $11.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 119g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 1107 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, cytrynę, mąkę żytnią i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Flądra z sosem Pietruszkowo-kaparowym, Flądra Smażona Na Patelni, oraz Smażona Na Maśle Flądra Ikra dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą do miękkości, następnie odcedzamy. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Ryby opłucz w zimnej wodzie, następnie obtrzyj każdą z nich w mące, odklepując nadmiar. Roztopić 5 łyżek masła na patelni i smażyć rybę przez 5 minut z każdej strony, lub aż będzie chrupiąca i złota. Utrzymuj gotowaną rybę w cieple, podczas gdy gotujesz resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pozostałe masło roztopić w zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodać obrane ziemniaki i niech podsmażyć trochę przed dodaniem pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
5
Podawać od razu z ziemniakami, plasterkami cytryny i gałązkami koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CytrynaCytryna
KoperKoper
6
Ze skandynawskiej książki kucharskiej Triny Hahnemann. Copyright © 2008 by Trina Hahnemann; photography © 2008 by Lars Ranek. Wydanie to ukazało się w 2009 roku nakładem Andrews McMeel Publishing, LLC.

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn