Smażona flądra i pikantny Rémoulade
Smażona flądra i pikantna Rémoulade to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, mąki, filety z flądry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Nerkowca-Crusted flądra ze szczypiorkiem Remoulade, Acadia ' s Sauteed Italian fląder, oraz Smażona flądra z sosem pomarańczowo-szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzo gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić i wymieszać 2 łyżki natki pietruszki, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Resztę 1 łyżki natki pietruszki, majonezu i kolejnych 5 składników (przez kapary) połączyć w małej miseczce.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Filety posypać równomiernie pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; filety wymieszać z mąką.
Dodaj 2 filety na patelnię; gotować 1 1/2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć rybę z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oleju i 2 filetami.
Podawać z rmoulade i orzo.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.