Smażona dynia z Chilami i bazylią (Fakthong Pad Bai Horapa)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Smażona dynia z Chiles i bazylią (Fakthong Pad Bai Horapa) może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.13 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Tajskie liście bazylii, ząbki czosnku, dynię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina smażona ze szczypiorkiem i Chili, Smażone krewetki z boczkiem, miętą i Chilami, oraz Smażona Wołowina Z Bazylią.
Instrukcje
W ciężkim woku podsmaż czosnek i cebulę, używając połowy wywaru warzywnego, aż się rumią.
Dodać kostki dyni, zwilżyć pozostałym wywarem warzywnym i ciągle mieszać, aż dynia będzie ugotowana. Doprawić sosem sojowym, sosem ostrygowym i miodem.
Posypać tajskich liści bazylii i pokrojone czerwone chile.
Podawać z brązowym ryżem.
Przedruk za zgodą Chiva-Som ' s Thai Spa Cuisine przez Szefa Kuchni Paisarna Cheewinsiriwata i jego zespół kulinarny, (C) 2005 (przedruk 2007). Editions Didier Millet Pte LTD dla Chiva-Som International Health Resorts CO., LTD.