Smażona Collard Greens z czosnkiem, papryką i cebulą
Przepis na Saute Collard Greens z czosnkiem, papryką i cebulą można przygotować w około 50 minut . Ta przystawka ma 87 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na lakto ovo serwuje 4 dania i kosztuje 33 centy za porcję . Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup kapustę, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 87% . Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Collard Greens z białą fasolą i kiełbasą , Collard Greens With Boczek oraz Bezglutenowy i bezmączny chleb z Collard Greens .
Instrukcje
Usuń i wyrzuć wszystkie łodygi kapusty z wyjątkiem 1 cala.
Odetnij pozostałe łodygi z liści, oddzielając liście i łodygi.
Pokrój liście na 2-calowe kwadraty. Łodygi pokroić w cienkie plasterki.
Umyj liście w dużej misce z wodą. Pozostaw wodę w misce lub zlewie i za pomocą sitka zanurz liście w wodzie. Nie myj liści w durszlaku ani nie wylewaj wody z pojemnika, w którym znajdują się liście; dzięki temu piasek pozostanie w zieleni. Łodygi myjemy oddzielnie w tym samym naczyniu z wodą, stosując tę samą metodę co liście.
W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj 2 łyżki soli. Przygotuj durszlak w zlewie, aby odcedzić warzywa i miskę z wodą z kostkami lodu, aby je schłodzić.
Gotuj łodygi przez 1 minutę.
Dodaj liście, a gdy zmienią kolor na jasnozielony, wyłów mały liść, aby go posmakować. Warzywa są gotowe, gdy smakują delikatnie. Bez spróbowania nie można stwierdzić, czy warzywa są gotowe.
Ugotowane warzywa wrzucamy na durszlak, aby odciekły. Gdy gorąca woda odpłynie, ostrożnie włóż gorące warzywa do lodowatej wody. Gdy warzywa ostygną w dotyku, ponownie odsącz je na durszlaku.
Odcedź przez około 10 do 15 minut, aby były całkiem suche. (W tym momencie warzywa można przechowywać w lodówce do 3 dni.)
Włóż oliwę z oliwek do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Cebulę delikatnie podsmaż na oleju. Zwiększ ogień i dodaj paprykę, a następnie czosnek.
Dodaj blanszowane warzywa i smaż, aż się zarumienią. Doprawić solą i pieprzem.