Smażona Cała Tilapia z bazylią i Chilli
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Smażona Cała Tilapia z bazylią i Chilli może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 1467 kalorii, 65g białka, oraz 128 g tłuszczu. Na 9,81 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, kolendra, olej do gotowania, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tilapia smażona w piekarniku z masłem Bazyliowo-cytrynowym, Patelnia smażona Tilapia z limonkową bazylią Beurre Blanc na łóżku Więdnącym, oraz Smażone grzyby z trawą cytrynową i Chilli.
Instrukcje
Rozgrzać 1 kwartę oleju w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C). Jeśli nie masz termometru, zanurz głowę ryby w oleju; jeśli skwierczy, jest gotowy, jeśli nie skwierczy, poczekaj kilka minut i spróbuj ponownie.
Ryby opłucz i dobrze osusz. Wykonaj kilka kątowych szczelin wzdłuż ciała ryby, przecinając kości żeber. Wykonaj dwa boczne rozcięcia wzdłuż grzbietu ryby, od głowy do ogona, po obu stronach płetwy grzbietowej. Kawałki te zapewnią szybkie gotowanie i maksymalną chrupkość.
Delikatnie wsuń rybę do oleju i smaż, aż będzie chrupiąca, 7 do 10 minut. Ostrożnie wyjmij rybę z oleju i pozwól jej osuszyć na papierowych ręcznikach.
Umieścić na dużym talerzu.
Podczas gdy ryba spływa, podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni. Gotować i mieszać papryki chili, czosnek, i cebula w gorącym oleju, aż lekko rumiane, 5 do 7 protokół. Wymieszać sos rybny i sos sojowy do mieszaniny, usunąć z ognia, i złożyć tajskiej bazylii i kolendry do mieszaniny.
Polać rybę sosem do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku