Smażona brukselka z pomarańczą i orzechami włoskimi
Smażona brukselka z pomarańczą i orzechami włoskimi to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, orzechy włoskie, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Brukselka Smażona Z Orzechami Włoskimi, Brukselka z żurawiną i orzechami włoskimi, oraz Brukselka z boczkiem i orzechami włoskimi.
Instrukcje
Skórkę z całej pomarańczy i połowę soku (około 1/4 szklanki).
W 12-calowej patelni podsmażyć 1 łyżkę oleju na średnim ogniu. Podsmaż szalotkę przez 1 minutę.
W jednej warstwie dodać połowę brukselki, ściętą bokiem w dół, posypać 1/8 łyżeczki soli. Gotować przez 4 minuty.
Dodaj połowę soku pomarańczowego, Przerzuć kiełki i gotuj przez 4 minuty.
Kiełki przełożyć do dużej miski. Powtórzyć z pozostałym olejem, kiełkami, solą i sokiem.
Dodaj drugą porcję kiełków do miski z pierwszą porcją.
Wymieszać kiełki z orzechami włoskimi i skórką pomarańczową i doprawić pieprzem.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone jako sałatka.