SMART WEAPONS: SUPER CHUDY BAKŁAŻAN LASAGNE
Przepis inteligentne Bronie: SUPER chudy bakłażan lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 1024 kalorii, 72g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 8,53 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Sprawdza się jako drogie danie główne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka niskiego mięsa, chude strony, wiadomości żywności, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Super Easy Skinny Veggie Crockpot Lasagne, Super-Smart Patty Topi, oraz Super Chudy krem z brokułów zupa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400.Pokroić bakłażany w 1/2 cala rund i umieścić w dużej misce.
Wlać białka i wrzucić rękami.
Rozłóż 2-stopowy kawałek woskowanego papieru lub plastikowej folii na blacie i lekko posyp bułką tartą. Unieść plasterki bakłażana na papier i posypać kolejną lekką powłoką bułki tartej na wierzchu. Powtarzaj, aż wszystkie plastry będą coated.As kończysz każdą partię, układasz plasterki na blachach do pieczenia, które zostały spryskane olejem kuchennym. Spryskać górną część plasterków z oleju do gotowania, jak również.
Piec około 40 minut, obracając tace od góry do dołu w połowie. Powinny być chrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku.Nie bardzo RICOTTA2 filiżanki beztłuszczowego twarożku2 Cegły Mori-nu light tofu (sklepy Kroger niosą to. Jeśli nie możesz znaleźć tej marki, każda marka światła tofu zrobi.) 1/2 c białka jajecznego2 t czerwonego octu winnego z suszonego oregano, bazylii i tymianku
Użyj robota kuchennego, aby zmiksować wszystko do uzyskania gładkości.Polewa serowa: 1/2 c rozdrobnione 2% ser mozzarelly1/4 c plus 1 T startego parmezanu Serowepołącz cienką warstwę ragu na patelnię lasagne o wymiarach 16 x 10 x 3. (Jeśli nie masz patelni o głębokości 3 cali, możesz odebrać paczkę jednorazowych patelni z lasagne w większości sklepów spożywczych, sklepów dolarowych lub Costco.)
Dodaj warstwę pokrojonego bakłażana i top warstwą ragu.Top ragu z nie naprawdę mieszaniny Ricotta i posypać 1 T parmezanu.
Dodaj kolejną warstwę plastrów bakłażana i przykryj resztą sosu.
Posypać wierzch 1/2 szklanki mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu.
Piec w temperaturze 400 przez godzinę, aż góra będzie bąbelkowa i zacznie brązowieć.Wymieszać ze świeżą posiekaną natką pietruszki i odstawić na co najmniej 15 minut przed podaniem. ponownie użyć, ponownie użyć, RE-CYCLE.By podwajając przepis na sos, możesz mieć kolejną lasagne jeszcze w tym miesiącu przy znacznie mniejszym wysiłku.Gdy sos ostygnie do temperatury pokojowej, po prostu podziel go na 2 galonowe torby zamrażarki. (Chcesz podzielić go tak, że łatwiej rozmrozić!) I, aby chronić zamrażarkę przed przypadkowym wyciekiem (mówiąc z doświadczenia tutaj!) najlepiej umieścić torby w naczyniu do pieczenia lub na blasze do pieczenia przed włożeniem ich do zamrażarki.Gdy sos jest stały, można usunąć naczynie.I, podczas gdy bakłażany są w sezonie, obfite i tanie, często zamrażać gotowane plastry bakłażana smażonego w piekarniku w dużej torbie zamrażarki, jak również. Nawet jeśli nie mam ochoty na łączenie kolejnej lasagny, są świetną przekąską!