Smak Tymianku
Smak tymianku może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 11g tłuszczu i w sumie 226 kalorii. Ten wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 55 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę kukurydzianą, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lody miodowo-tymiankowe z kandyzowanym tymiankiem, Herbata Tymianek, oraz Dżem figowo-tymiankowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Wyłóż 12-filiżankową patelnię do muffinek papierowymi wkładkami; odstawić. Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pory i seler i gotuj, mieszając, aż zwiędną, około 5 minut.
Dodaj pietruszkę, tymianek, orzechy włoskie i rodzynki; dopraw solą i pieprzem. Gotuj, mieszając, aż warzywa będą miękkie, jeszcze około 5 minut; odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce ubij mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli.
Ubij mleko, śmietanę i jajko, aż się połączą. Wymieszaj wszystko oprócz 1/2 szklanki schłodzonej mieszanki warzywnej. Podziel ciasto między przygotowane muffinki, napełniając każdą prawie do góry.
Posyp zarezerwowaną mieszankę warzywną na wierzchu.
Piecz, aż babeczki odbiją się po naciśnięciu, około 15 minut.
Ostudź 5 minut na patelni, a następnie wyjmij na ruszt, aby całkowicie ostygł.