Smaczny pieczony ser Mac n
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz amerykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić smaczny pieczony ser Mac n w domu. Za 81 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 460 kalorii, 15g białka, oraz 30g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 441 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mąkę, mleko, żółtko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Lżejszy pieczony Mac & Cheese aka Hidden Veggie Mac & Cheese, Panko Crusted dynia i kozi ser pieczony Mac i ser, oraz Pieczony Mac i ser są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali papierem do pieczenia.
Zagotuj duży garnek wody. Gotuj makaron łokciowy we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie prawie ugotowany i twardy do ugryzienia, około 7 minut.
Odcedź i przenieś do dużej miski.
Posyp makaron 1/2 łyżeczki soli i wymieszaj 1/2 szklanki masła z makaronem.
Wymieszaj w misce 1/4 szklanki masła, śmietany, serka śmietankowego, ostrego sera Cheddar i żółtka. Wymieszaj mąkę, 1/2 łyżeczki soli, pieprz cayenne i mleko do mieszanki śmietany.
Rozłóż 1/4 szklanki sosu śmietanowego na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Wymieszaj pozostały sos śmietanowy z makaronem.
Wlej makaron do naczynia do pieczenia na wierzchu warstwy sosu; posyp zapiekankę łagodnym serem Cheddar.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż się rozgrzeje, a polewa serowa się rozpuści, około 15 minut.
Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc
Makaron i ser można łączyć z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Możesz spróbować Alfredo Bertolani rosé Lambrusco. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Alfredo Bertolani Rose Lambrusco
Suchy Lambrusco o jasnoczerwonym kolorze wiśni. Delikatny i delikatny, ma pachnący aromat i wspaniałe połączenie owoców i kwasowości. Jego cechy sprawiają, że wino to nadaje się zarówno na przystawki, jak i na pierwsze i drugie dania.