Smaczne placki chałupnicze
Smaczne ciasta chałupnicze wymagają z grubsza 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 642 kalorie, 43g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.9 za porcję. 30 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sos hp, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placki Chałupnicze, Chałupnicze Ciasta Ręczne, oraz Mini Placki Moussaka Cottage.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Cebulę pokroić na połowę na desce do krojenia ostrym nożem. Obrać skórki, a następnie cienko pokroić cebulę.
Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę (dbać o to, aby olej nie pluł), a następnie smażyć na złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj mielone, rozbijając blok mięsa drewnianą łyżką, aż będzie wyglądał jak okruchy.
Wlać kubek wody, pokruszyć w kostkach bulionu, następnie odmierzyć w sosie HP. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu przez 10 minut, mieszając co jakiś czas.
Umieść dużą patelnię osolonej wody na płycie kuchennej, aby się zagotować i przykryj pokrywką. Ziemniaki obrać obieraczką do warzyw, a następnie pokroić na ćwiartki na desce do krojenia. Wykończ końce z marchwi, obrać, a następnie grubo pokroić.
Gdy woda się zagotuje, dodaj ziemniaki i marchewkę (dorosły powinien to zrobić, ponieważ woda będzie plusk). Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie po wbiciu noża.
Odcedzić, powrócić na patelnię z masłem i mlekiem, następnie rozgnieść do uzyskania gładkości elektryczną trzepaczką lub maserem ziemniaczanym.
Fasolę wymieszać z mieszanką mięsną, gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, a następnie łyżkę mieszanki do 4 mini potraw pie. Łyżka zacieru na wierzchu i rozprowadzić na nadzieniu, prawo do krawędzi naczynia tak żadna z warstw poniżej pokazuje.
Umieść naczynia z ciasta na blasze do pieczenia. Ser zetrzeć na tarce, posypać wierzchem, a następnie pokroić pomidory w kliny i ułożyć na wierzchu. Ostrożnie umieścić placki w piekarniku za pomocą rękawic kuchennych.
Piec przez 35 minut lub aż blaty będą złote.
Niech placki ostygną trochę przed jedzeniem, ponieważ będą bardzo gorące.
Podawać z brokułami lub groszkiem.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo to moje najlepsze propozycje na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal późne zbiory Riesling z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling