Smaczne kotlety z tuńczyka Swapna

Smaczne kotlety z tuńczyka Swapna
Smaczne kotlety z tuńczyka Swapna to bezglutenowe i wegańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kuchenka mikrofalowa, Chilli 4, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tasty Tuna BLT, Smaczne Burgery Z Tuńczykiem, oraz Smaczny Tuńczyk Topi Się.

Instrukcje

1
Jeśli jesteś całkowicie paranoiczny można również rozmaz trochę oleju z obu stron, położyć je na blasze do pieczenia i piec, aż chrupiące. Nie próbowałem tego, chociaż słyszałem, że działa.Smaczne kotlety z tuńczyka Swapna
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Przepis: zmodyfikowany tylko bardzo nieznacznie fron Swapna kuchni Swapna od jej wejścia do # 1 Kerala Kuchnia
3
Składniki: (do zrobienia ok. 20 kotletów) do nadzienia
4
Tuńczyk 2 puszki odsączone-wybierz te w wodzie lub niskiej zawartości sodu. Jeśli są już słone, nie dodawaj więcej soli
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Ziemniaki 2 średnie, albo gotowane do miękkości lub kostek i mikrofali przez 5 minut mieszania, a następnie mikrofali przez 5 Więcej minut, aż miękkie i dobrze ugotowane
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6
Cebula 2 średnie, posiekane drobno
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Imbir 2 łyżeczki, posiekane drobno (użyłam 1 łyżeczki pasty imbirowej)czosnek 1 łyżeczka, posiekane drobno ( użyłam 1 łyżeczki pasty czosnkowej)zielone chilli 4, posiekane drobno( można zredukować do oryginalnych receptur 2, tutaj lubimy bardzo pikantne) Czerwony chłodny proszek 1/2 łyżeczki (dopasować w zależności od smaku-użyłam 1 łyżeczki) kurkuma w proszku 1/4 łyżeczki
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
8
Pieprz w proszku 1 łyżeczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
9
Garam Masala proszek 1 łyżeczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
10
Posiekane liście Curry kilka
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
11
Sól do smaku-Pomiń, jeśli tuńczyk jest już słony
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
12
Można również dodać trochę bułki tartej do nadzienia-czasami robię to z resztkami bułki tartej
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i podsmażyć posiekaną cebulę, imbir, czosnek, zielone chilli i curry liście, aż cebula będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Liście CurryLiście Curry
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj Masala proszki z wyjątkiem Masala garam i smażyć przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
3
Dodaj tuńczyka i podsmażyć, dobrze wymieszać łyżką, aż tuńczyk zamienia jasnobrązowy i rozpadł się na płatki bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Dodać garam masala i dobrze wymieszać. Wyłączyć ogień i odstawić do ostygnięcia przez około 10 minut (można to również zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce, aby utworzyć kotlety następnego dnia) tymczasem gotować zacieru ziemniaki lub gotować je w kuchence mikrofalowej. Kroję je w kostkę, posypuję odrobiną soli i mikrofal przez około 5 min. Następnie wymieszać je wokół w misce i kuchenki mikrofalowej afurther3-5 minut, aż przetarg widelec.Gdy mieszanina ryb jest chłodna w dotyku, dodać gotowane puree ziemniaczane, około 1/2 szklanki bułki tartej, jeśli chcesz, i dobrze wymieszać ręką.Uformuj mieszankę do kształtu, który lubisz. (Uwielbiam kształty serca Swapny. Zrobiłem rundy, choć owale są najbardziej wydajne, zajmując mniej miejsca na patelni, a także w pudełku do przechowywania.) Ubić lekko jajko widelcem dodając 1 łyżkę wody.Zanurz kotlety w ubitym jajku, a następnie zwiń je w bułce tartej, aż będą pokryte ze wszystkich stron,ale nie nad powłoką. Można również po prostu zanurzyć je w mleku, a następnie płaszcz w bułce tartej.Możesz je zamrozić na tym etapie, aby później usmażyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Garam MasalaGaram Masala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść je ułożone w pudełku z arkuszem folii lub kawałkiem plastiku między warstwami, aby upewnić się, że nie przyklejają się do każdej z nich other.To smażyć, wlać olej do małej patelni z sosem, aby nie było co najmniej cala.Użyłam bardzo małego rondla-raz używam do tadkai smażyłam je po kolei, dodając więcej oleju w razie potrzeby tak, że zużyłam mniej oleju.Gdy olej zacznie bąbelkować ostrożnie smaż kotlety, aż będą brązowe, odwróć i usmaż drugą stronę.Upewnij się, że spadek kotlety tylko gorące bąbelki oleju. Jeśli olej nie jest wystarczająco gorący, kotlety po prostu nasiąkną nadmiarem oleju i staną się rozmoczone.Jeśli spróbujesz gotować je na patelni z bardzo mało oleju może się okazać, że podczas gdy dno kotlet Brązy, boki (krawędzie) będą niegotowane i kotlety mogą pękać po bokach. W takim przypadku spróbuj przerzucić je na boki (patrz owalny kształt również tutaj pomaga!) i ugotować boki.Po brązowym ze wszystkich stron, umieścić je na ręczniku kuchennym lub serwetce, aby nasiąknąć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Usuń okruchy, które wpadają do oleju okresowo, ponieważ mogą się palić i stają się czarne i są znanymi czynnikami rakotwórczymi.Można również rozmaz kotlety z olejem, umieścić je na naczyniu do pieczenia lub blachy i piec je w piekarniku do brązowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Robią goodappetizers lub mogą być podawane z ryżem. Moja mama również używane do kanapek z kotletem, plaster cebuli i pomidorów i rozmaz domu made mayo.Kotlety już w drodze, po raz kolejny do Kerala Kitchen na tegoroczną edycję prowadzoną przez Ria z kolekcji Ria :)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćŚredni
Gotowe W21 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia69
Magazyn