Smażony Kurczak, Sos Pietruszkowy
Smażony kurczak, sos pietruszkowy na patelni wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka , 33 g tłuszczu i łącznie 536 kalorii . Za 2,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup mąkę, olej z pestek winogron, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: French Dips With Au Jus , Tartaletka z polędwicy kangura ze słodkimi ziemniakami i sosem pomidorowym oraz Smażone ravioli i miętowe pesto z pietruszki .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 375 stopni Fahrenheita.
Aby obtoczyć kurczaka, wymieszaj mąkę, sól i pieprz w małej misce. Następnie oprósz kurczaka z obu stron przyprawioną mąką, dobrze ją pokrywając. Na patelni do smażenia na średnio-wysokim ogniu dodaj olej z pestek winogron i pozwól mu się rozgrzać. Następnie dodaj posypanego mąką kurczaka, skórą do dołu, smażąc, aż lekko się zrumieni. Zajmie to od 4 do 5 minut, a następnie obróć i powtórz proces na dolnej stronie, ponownie przez 4 do 5 minut. Po zrumienieniu dokończ pieczenie kurczaka w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 160 do 165 stopni Fahrenheita, około 6 minut. Po upieczeniu wyjmij kurczaka z piekarnika, trzymaj go w cieple na przykrytym talerzu i usuń nadmiar oleju z patelni.
Wróć do patelni na średnim ogniu, spryskaj lub odtłuść winem, pozwalając mu się rozproszyć. Następnie dodaj cebulę, wymieszaj i smaż, aż cebula stanie się lekko przezroczysta, 3 do 4 minut. Następnie dodaj sok z cytryny i czosnek, wymieszaj ponownie i smaż, aż się podgrzeje. Na koniec zdejmij z ognia, wmieszaj pietruszkę i masło, aby dokończyć sos.