Smażone spirale z miodem, sezamem i orzechami włoskimi

Smażone spirale ciasta z miodem, sezamem i orzechami włoskimi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka mąki plus dodatkowe, łagodny miód, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Smażone spirale z miodem, sezamem i orzechami włoskimi, Babka smażona z miodem i orzechami włoskimi, oraz Włoskie Spirale Z Ciasta Francuskiego.
Instrukcje
Wymieszać mąkę i sól w misce, następnie zrobić studnię w środku i dodać raki, sok z cytryny, 3/4 łyżeczki oleju i wody. Mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć ciasto na mąkę i zagnieść, pracując w wystarczającej ilości dodatkowej mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, przez 8 do 10 minut. Owinąć ciasto w folię i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Doprowadzić wodę, cukier, miód i skórki do wrzenia w 2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Chłodny syrop.
Rozwałkuj 1 połowę na mniej więcej 18-na 11-calowy (cienki papier) prostokąt na powierzchni mąki z mąką wałek do ciasta, obracając prostokąt i obracając się od czasu do czasu i odkurzając wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przyklejało się.
Wytnij prostokąt wzdłuż na paski 5 (2-calowe) za pomocą kółka do ciasta lub ostrego noża, a następnie przenieś paski na suchy ręcznik kuchenny posypany mąką, delikatnie rozciągając paski do 20 cali podczas przenoszenia.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i zrób jeszcze 5 pasków w ten sam sposób.
Rozgrzać 1 calowy olej w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej, aż zarejestruje 191° na termometrze (patrz uwaga kucharzy, poniżej). Pracując z 1 paskiem na raz, ostrożnie wsuń jedną trzecią paska do gorącego oleju (trzymając resztę paska wysoko w jednej ręce), a następnie drugą ręką zaczep koniec paska (w oleju) między zębami widelca o długiej rękojeści. Obróć widelec, przechylając go pionowo, aby był prostopadły do patelni i owijanie ciasta na początku spirali. Gdy ciasto w oleju zaczyna się nadmuchiwać, stopniowo opuszczaj niegotowaną część paska do oleju, obracając widelec, aby owinąć ciasto wokół widelca w luźną spiralę (zajmie to łącznie około 30 sekund). Za pomocą zwykłego widelca delikatnie przytrzymaj koniec paska przed spiralą. Obrócić spiralę za pomocą obu widelców i smażyć do bladego złota, o 30 sekund więcej.
Przenieś spiralę Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Pozostałe 9 pasków smażyć w ten sam sposób. (Powrót oleju do 191° między spiralami.)
Toast orzechy włoskie i nasiona sezamu w suchej małej patelni na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż nasiona będą złote, o 3 protokół.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Podgrzać syrop do ogrzania, a następnie wyrzucić Skórki. Ułóż spirale na dużym talerzu i polej je syropem, a następnie posyp mieszaniną orzechów włoskich.
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju, umieścić żarówkę w patelni i włączyć termometr twarzą w dół, spoczywając drugi koniec przed obręczy patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Ciasta można smażyć i skropić syropem 1 dzień wcześniej i przechowywać, luźno przykryte folią, w temperaturze pokojowej.* Mieszankę syropu i orzechów można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać oddzielnie, przykryte, w temperaturze pokojowej.* Ten olej do smażenia można przecedzić przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do miski i ponownie użyć do smażenia jeszcze raz.