Smażone orzeszki ziemne z azjatyckimi smakami

Smażone orzeszki ziemne z azjatyckimi smakami
Smażone orzeszki ziemne z azjatyckimi smakami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.53 za porcję. Mieszanka gałązek kolendry, sok z cytryny, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z azjatyckimi smakami, Czerwona Kapusta Z Azjatyckimi Smakami, oraz Goleń Cielęcy Z Azjatyckimi Smakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wrzucić orzeszki ziemne i sok z limonki; odstawić na 1 godzinę, rzucając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odcedzić orzeszki ziemne i osuszyć na ręcznikach papierowych. W dużej patelni nonstick rozgrzać olej roślinny, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Dodać połowę orzeszków ziemnych do gorącego oleju i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś nakrętki na ręczniki papierowe. Doprawić solą i ostudzić. Powtórz z pozostałymi orzeszkami ziemnymi. W misce, wrzucić orzeszki ziemne z liśćmi limonki, udekorować szalotki i kolendry i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Magazyn