Smażone krewetki z czosnkiem
Garlic Shrimp Stir-Fry to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Za 4,1 dolara za porcję , ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 496 kalorii . Mieszanka groszku śnieżnego, krewetek, ryżu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 15 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także azjatyckie smażone krewetki , smażone krewetki imbirowe i paprykę oraz smażony szpinak wodny z pastą z krewetek (Belacan Kangkung) .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż czosnek na maśle, aż będzie miękki.
Dodać krewetki, groszek, paprykę, bazylię, pietruszkę, sól i pieprz. smaż przez 5 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy, a warzywa będą chrupiące.
Dodaj bulion. Gotuj 1 minutę dłużej lub do momentu, aż się rozgrzeje.