Smażone karczochy z cytryną i czosnkiem
Smażone karczochy z cytryną i czosnkiem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz najmniejsze dziecko karczochy, masło, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, Po Prostu Smażone Karczochy Z Cytryną I Czosnkiem, oraz Grillowane Karczochy Z Cytryną I Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj 3 łyżki soku z cytryny do dużej miski z wodą. Pracując z jednym karczochem na raz, zdjąć ciemne zewnętrzne liście i przyciąć 1/2 cala od góry. Każdy z karczochów pokroić o połowę, a następnie wrzucić do cytrynowej wody.
Odcedzić karczochy i blanszować we wrzącej wodzie do miękkości po przekłuciu nożem, około 3 minut.
W międzyczasie roztopić 1 łyżeczkę masła w oleju na dużej patelni niereaktywnej.
Dodać czosnek i gotować na dużym ogniu przez 10 sekund.
Dodać karczochy, doprawić solą i pieprzem i gotować, obracając raz, aż złoty kolor, o 5 protokół. Wymieszać z pozostałą 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżeczką masła i podawać.