Smażone Jajko W Koszulce Na Pomidorze

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na poranny posiłek, więc daj głęboko smażone jajko w koszulce nad pomidorem z dziedzińca. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 12g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka jaj, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, olej roślinny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 29%. Spróbuj Placek pomidorowy ze smażoną bazylią, Bourbon karmelizowany boczek i pomidor BLT w / jajka sadzone + wędzona Gouda, oraz Smażone Bocconcini z pikantnym pomidorem i czosnkiem Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj miskę z lodem i wodą. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi.
W garnku 5-quart, doprowadzić 6 szklanek wody do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Gdy woda osiągnie wrzenia, wyłączyć ogień. Rozbij każde jajko na ramekin i szybko Dodaj do wody. Po dodaniu wszystkich jaj, przykryć garnek i odstawić na 3 minuty.
Używając łyżki szczelinowej, bardzo ostrożnie podnieś jajka z wody i bezpośrednio do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Wyjąć z lodowatej wody i umieścić na przygotowanej patelni.
Rozłóż mąkę na talerzu i umieść ubite jajka w płytkiej misce. W innej płytkiej misce wymieszaj panko z solą i pieprzem.
Dokładnie odkurz 1 ugotowane jajko w mące, odpylając nadmiar.
Przełożyć gotowane jajko do ubitych jajek, a następnie przełożyć łyżką szczelinową do panko. Płaszcz z panko i ostrożnie umieścić na talerzu. Powtórz z pozostałymi jajami.
Rozgrzać olej w ciężkim rondlu na dużym ogniu, aż termometr candy zarejestruje 350 stopni F. za pomocą łyżki szczelinowej, umieścić 1 jajko pokryte panko do oleju i smażyć na złoty kolor, 10 do 15 sekund.
Przenieść sadzone jajko do ręczników papierowych do odsączenia. Powtórz z pozostałymi jajami.
Pomidora doprawić solą i pieprzem.
Umieść 1 plasterek pomidora na każdym talerzu, a każdy plasterek ułożyć jajkiem.
BYOC: spróbuj tego wczesną wiosną nad gotowanymi na parze szparagami. Zawsze możesz dodać trochę świeżego szpinaku do tego na chrupnięcie.
Dodaj całość do ładnego grubego kawałka chrupiącego chleba lub Angielskiej babeczki na zabawny brunch.