Smażone banany z miodem lawendowym i czekoladą pięciu smaków
Smażone banany z miodem lawendowym i czekoladą pięciu smaków to danie dodatkowe dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 583 kalorie , 8 g białka i 7 g tłuszczu . Za 1,33 dolara za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką proszek pięciu smaków, olej roślinny, gałązki mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 25 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Chiński duszony boczek wieprzowy z korzeniem lotosu i gotowaną na parze juką w pięciu smakach, latte chai w pięciu smakach i chiński gulasz wieprzowy z pięciu smaków są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj syrop czekoladowy z przyprawą pięciu smaków i odstaw.
Rozgrzej olej w głębokim garnku lub dużej patelni z głębokimi bokami do temperatury 190°C.
W dużej misce wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia.
Dodaj wodę gazowaną w strumieniu, cały czas mieszając. Zanurz banany w cieście, aby je pokryć i smaż, aż będą złocistobrązowe.
Odsącz na papierowych ręcznikach i natychmiast posyp cukrem pudrem.
Połóż 2 kawałki banana na talerzu i polej sosem czekoladowym. Na wierzchu polej odrobiną miodu.
Na wierzchu połóż łyżkę creme fraiche. Zetrzyj czekoladę.
Udekoruj małą gałązką mięty.