Smażona wołowina Teriyaki

Smażona wołowina Teriyaki
Przepis na smażoną wołowinę Teriyaki można przygotować w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 454 kalorie. Za 3,46 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 3 osób. Udaj się do sklepu i kup cebulę, ząbki czosnku, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to japońskie danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70%. Podobne przepisy to Beef Teriyaki Stir Fry, Teriyaki Beef Stir-Fry i Teriyaki Beef Stir Fry.

Instrukcje

1
W małej misce połącz pierwsze pięć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać 1/2 szklanki do zamykanej plastikowej torby; dodać wołowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dużej patelni lub woku z powłoką nieprzywierającą smaż wołowinę partiami na oleju przez 2-3 minuty lub do momentu, aż przestanie być różowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wyjmij i trzymaj w cieple.
5
Na patelnię dodaj brokuły, cebulę i paprykę; smażymy przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj grzyby; smaż mieszając 1-2 minuty dłużej lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Wróć wołowinę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Połącz skrobię kukurydzianą i zarezerwowaną marynatę, aż będzie gładka; wmieszać do mieszanki wołowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia37
Magazyn