Smażona wołowina Teriyaki

Smażona wołowina Teriyaki
Teriyaki Beef Stir-Fry to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka, 33 g tłuszczu i łącznie 667 kalorii. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup paprykę, okrągły stek wołowy, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to japońskie danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Beef Teriyaki Stir Fry, Teriyaki Beef Stir-Fry i Teriyaki Beef Stir Fry.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sos teriyaki i 2 łyżki oleju, aż uzyskasz gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać połowę do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wołowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 30 minut. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Na dużej patelni lub woku z powłoką nieprzywierającą podsmaż zieloną paprykę i cebulę na pozostałym oleju przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wyjmij i trzymaj w cieple.
5
Odcedź wołowinę; dodać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj pozostałą marynatę; smaż przez 2-3 minuty, aż mięso przestanie być różowe. Wróć warzywa na patelnię; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Podawać z ryżem według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn