Smażona ciecierzyca z szynką i jarmużem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać smażone ciecierzyca z szynką i jarmuż spróbować. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka proszku ancho chile, oregano, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pikantna Kapusta Smażona + 5 Zdrowych Kapust, Smażone Penne z kalafiorem i ciecierzycą, oraz Smażona ciecierzyca z brokułami i parmezanem.
Instrukcje
W małym rondlu, gotować nasiona achiote w oleju na małym ogniu przez 5 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Wyrzucić nasiona achiote i zarezerwować olej.
Na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oleju achiote.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Dodać pomidory i szynkę, doprawić solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu, aż pomidory zmiękną, o 3 protokół. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki oleju achiote i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Dodać ciecierzycę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, Tylko aż zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Dodać proszek ancho i oregano i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać mieszaninę pomidorów i szynki oraz wodę i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do umiarkowanego i dodać jarmuż. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż jest po prostu miękkie, o 5 protokół. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Ciecierzycę przełożyć do miski i podawać na gorąco.