Smażona brukselka z szalotką, miodem i octem balsamicznym
Smażona brukselka z szalotką, miodem i octem balsamicznym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 3238 kalorii, 6G białka, oraz 355g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz szalotkę, brukselkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona brukselka i szalotka z octem balsamicznym, Balsamiczne pieczone brukselki i szalotki, oraz Brukselka z boczkiem i octem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miód, ocet balsam i pietruszkę połączyć w małej misce i odstawić.
Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia potrójną warstwą ręczników papierowych. W dużym piecu wok lub Holenderski, rozgrzać olej do 204°.
Dodać połowę brukselki i połowę szalotki. Temperatura oleju spadnie do około 163°. Dostosuj ciepło, aby utrzymać tę temperaturę. Gotować, mieszając i mieszając z metalowym pająkiem, aż brukselka będzie głęboko złoty kolor, o 4 protokół.
Przełożyć na wyłożoną ręcznikiem papierowym blachę do pieczenia. Podgrzać olej do 204° i powtórzyć z pozostałymi kiełkami i szalotką.
Kiełki i szalotki przenieść do dużej miski i dodać sos. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.