Smażona Żabnica z porami i Shiitakes
Smażona Żabnica z porami i Shiitakes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 479 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.66 za porcję. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę, kombinację szczypiorku i szczypiorku czosnkowego, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Udka z kurczaka z porami i Shiitakes, Kurczak nadziewany porami, Shiitakes i mozzarellą, oraz Gingery Sautéed Rukola I Przepis Shiitakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła na bardzo dużej patelni. Gdy masło zacznie brązowieć, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać wino i gotować, aż odparuje, o 1 minutę.
Przenieść grzyby do miski i wytrzeć patelnię.
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść 2 łyżki masła.
Dodać pory, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, około 1 minuty.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół. Dobrze wymieszać, przykryć i gotować przez 3 minuty dłużej.
Medaliony z żabnicy przyprawiamy solą i pieprzem i lekko pogłębiamy w mące; nadmiar mąki strząśniemy. Na bardzo dużej patelni podgrzać olej roślinny, aż prawie do palenia.
Dodać medaliony monkfish i gotować je na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Włącz medaliony, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż tylko nieprzezroczyste przez cały, o 3 protokół.
Zagotować duszone pory. Wymieszać z shiitakes i doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i wymieszać szczypiorek i pozostałą 1 łyżkę masła. Potrawę z porów wyłóż na talerze, ułóż żabnicę na wierzchu i podawaj od razu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris