Sloppy Bombay Joes

Sloppy Bombay Joes
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać niechlujny Bombay Joes spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, paprykę, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sloppy Bombay Joes, Bombay Sloppy Joes, oraz Chorizo Sloppy Joes (Chorizo Sloppy Joes).

Instrukcje

1
Zacznij od przygotowania sosu: rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać imbir, czosnek i pieprz serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3
Saute aż imbir i czosnek brązowy trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Dodaj garam masala i papryka i saute przez 30 sekund. Wymieszać z sosem pomidorowym i wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zgęstnieje, o 15 protokół.Tymczasem dla indyka, na dużej patelni, Ciepłe 2 łyżki oleju. Gdy mieni się, dodać pistacje i rodzynki. Gotować, aż rodzynki puchną, a pistacje lekko tostują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Zdjąć z patelni i odstawić.Odstawić patelnię na średnie ciepło, dodać 1 do 2 łyżek oleju i ogrzać do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj nasiona kminku i pozwól im skwierczeć przez około 10 sekund, lub aż niektóre skwierczące ustąpi. Wymieszać cebulę i paprykę; saute aż zmiękną i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj pieprz serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
8
Saute przez kolejne kilka minut, przyprawy z odrobiną soli. Wymieszaj indyka, rozbijając duże grudki. Gotować, aż nieprzezroczyste, o 5 protokół.Tymczasem sos powinien być gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Wlać sos do patelni z indykiem. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 10 protokół.Gdy indyk jest gotowane i sos ma zagęszczony trochę, usunąć paprykę serrano (chyba, że chcesz jeść w całości, jak mój tata robi!).
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać miód, pół na pół, pistacje i rodzynki. Wymieszać i posmakować do przypraw. Przed podaniem udekoruj świeżą kolendrą.Bułki tostujemy, napełniamy mieszanką z indyka i podajemy. Jedz (rękami!) i cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia35
Magazyn