Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać niechlujny Bombay Joes spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, paprykę, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sloppy Bombay Joes, Bombay Sloppy Joes, oraz Chorizo Sloppy Joes (Chorizo Sloppy Joes).
Instrukcje
1
Zacznij od przygotowania sosu: rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać imbir, czosnek i pieprz serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3
Saute aż imbir i czosnek brązowy trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
4
Dodaj garam masala i papryka i saute przez 30 sekund. Wymieszać z sosem pomidorowym i wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zgęstnieje, o 15 protokół.Tymczasem dla indyka, na dużej patelni, Ciepłe 2 łyżki oleju. Gdy mieni się, dodać pistacje i rodzynki. Gotować, aż rodzynki puchną, a pistacje lekko tostują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Uncje Płynu świeżej Wody
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zdjąć z patelni i odstawić.Odstawić patelnię na średnie ciepło, dodać 1 do 2 łyżek oleju i ogrzać do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj nasiona kminku i pozwól im skwierczeć przez około 10 sekund, lub aż niektóre skwierczące ustąpi. Wymieszać cebulę i paprykę; saute aż zmiękną i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodaj pieprz serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
8
Saute przez kolejne kilka minut, przyprawy z odrobiną soli. Wymieszaj indyka, rozbijając duże grudki. Gotować, aż nieprzezroczyste, o 5 protokół.Tymczasem sos powinien być gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Wlać sos do patelni z indykiem. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 10 protokół.Gdy indyk jest gotowane i sos ma zagęszczony trochę, usunąć paprykę serrano (chyba, że chcesz jeść w całości, jak mój tata robi!).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać miód, pół na pół, pistacje i rodzynki. Wymieszać i posmakować do przypraw. Przed podaniem udekoruj świeżą kolendrą.Bułki tostujemy, napełniamy mieszanką z indyka i podajemy. Jedz (rękami!) i cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym