Skórki ziemniaczane Taco
Taco Tater Skins to danie główne bezglutenowe . Jedna porcja zawiera 502 kalorie , 15 g białka i 27 g tłuszczu . Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Udaj się do sklepu i kup masło, ser cheddar, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest dobra. Wypróbuj Grilled Potato Skins , Loaded Baked Potato Soup with Crispy-Fried Potato Skins i Tater Tot Chili Cheese Casserole, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Piecz ziemniaki w temperaturze 375° przez 1 godzinę lub do momentu, aż będą miękkie. Zmniejsz temperaturę do 350°. Gdy będą wystarczająco chłodne, pokrój ziemniaki wzdłuż na ćwiartki. Wydrąż miąższ, pozostawiając 1/4-calową skorupkę (zachowaj miąższ do innego wykorzystania).
Wymieszaj masło z przyprawą do tacos i posmaruj obie strony skórek ziemniaków.
Połóż skórą do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Posyp serem, boczkiem i cebulą.
Piec przez 5–10 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Jeśli wolisz, podawaj z salsą i/lub kwaśną śmietaną.