Skórka: Marchewkowe Lody Chałwowe
Przepis: marchewkowe lody Chałwowe mogą zaspokoić Twoje Żydowskie pragnienie w około 2 godziny. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 206 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz tahini, żółtka jaj, pikantny cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Szafran i marchew chałwa, Lody Chałwowe, oraz Krem z chałwy pszennej.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz śmietanę, mleko, marchew, imbir, tahini i przyprawy na średnim ogniu.
Podgrzać na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 15 do 20 minut, aż marchew i imbir zmiękną.
Dodać sól w małych szczypce do smaku.
Usunąć goździki i kardamon.
W średniej misce ubij żółtka i cukier, aż dokładnie połączą się i będą jaśniejsze. Podczas ubijania, dodać dwie do trzech chochli mieszaniny śmietany do miski, aż dno czuje ciepło. Następnie powrócić mieszaninę jaj do garnka i mieszać na średnim ogniu, aż można przesunąć czystą linię przez podstawę z tyłu łyżki, o 5 minut.
Przenieść bazę do blendera i przecier do gładkiej, około 2 minut (zdjąć małą nasadkę na pokrywce blendera i przykryć otwór ręcznikiem kuchennym, aby zapobiec wybuchom).
Wlać bazę do miski i schłodzić przez noc.
Ubijaj zgodnie z instrukcjami maszyny. W ostatniej chwili ubijania dodaj pistacje.
Podawać od razu na miękką porcję lub schłodzić kolejne dwie godziny na twardsze lody.