Skórka: lody z białej czekolady miętowe z melasą z granatu
Jeśli 1,29 zł za porcję spada w budżecie, zgarnął: Biała czekolada lody miętowe z melasą granat może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 36 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka mleka, melasy z granatu, liści mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Scooped: lody z białej czekolady z nerdami, Ciasteczka z białej czekolady i mięty z granatem, oraz Melasa z granatu i marynata miętowa.
Instrukcje
W rondlu trzywarstwowym podgrzać mleko i śmietanę na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać liście mięty. Strome liście przez 1 1/2 do 2 godzin.
W misce ubij żółtka i cukier, aż będą gęste, cytrynowe. Żółtka spadną wstążkami od trzepaczki.
Usunąć liście mięty i powrócić do patelni na średnim ogniu.
Ubić mieszaninę żółtka, białej czekolady i soli, stale mieszając, aż mieszanina będzie gładka. Mieszaj, aż krem pokryje tył łyżki i przesunięcie palcem pozostawia czystą linię. Odcedzić do hermetycznego pojemnika i rozpuścić przez noc lub co najmniej 6 godzin.
Następnego dnia ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Podawać jako miękkie podawać z 1 do 2 łyżeczek melasy z granatu lub przechowywać w lodówce 2 do 3 godzin, aż lody firmy się. Rozmrażaj na blacie 10 minut przed podaniem, aby lody zmiękły.