Skórka: Lody Lawendowo-Hizopowe
Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 182 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Jeśli 50 centów za porcję wpadnie w twój budżet. lody lawendowo-Hizopowe mogą być doskonałym bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jest idealny do Lato. Ten przepis jest lubiany przez 36 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, hizop, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wegańskie Lody Lawendowe, Sorbet: malinowy, hibiskusowy, lawendowy i różany, oraz Skórka: Serek śmietankowy i lody z guawy.
Instrukcje
Śmietanę, mleko i sól połączyć w garnku. Powoli doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wyłączyć ogień i wymieszać zioła. Przykryć i odstawić na pół godziny do czterdziestu pięciu minut.
Gdy śmietana smakuje herby wystarczająco, ubij razem żółtka i miód. Ponownie podgrzać mieszankę śmietany, aż będzie gorąca, ale nie gotuje się na wolnym ogniu.
Wlać mieszaninę śmietany przez sitko, upewniając się, że żadne z ziół nie pozostanie w płynie lub garnku.
Ubij wszystko, aby połączyć, a następnie wlej z powrotem do garnka.
Powoli doprowadzić mieszaninę do gotowanego na wolnym ogniu, często mieszając, aby zapobiec zwilżaniu lub przyklejaniu się do dna garnka. Po kilku minutach, gdy krem zaczyna być gęsty, zanurz się w łyżce i poprowadź palcem po plecach. Kiedy krem utrzymuje linię, którą narysowałeś bez kapania, jest gotowe.
Możesz go schłodzić i zakręcić w maszynie do lodów, ale smak i konsystencja kremów znacznie skorzystają z nocnego odpoczynku. Zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta.