Skóra z owoców miodu i moreli
Skóra z owoców miodu i moreli jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 7 godzin. Jeśli masz morele, miód, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Morelowo-Lawendowa Skóra Owocowa, Jabłko Cynamon Owoce Skóra, oraz Cynamon i gruszka Skórka owocowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 77° i ułóż stojak na środku. Linia obramowane blachy do pieczenia z matą silikonową do pieczenia i miejsce na płaskiej powierzchni roboczej; odstawić.
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj, aż uzyskasz bardzo gładkie purée, około 1 minuty.
Przenieść mieszaninę do średniego rondla.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu gumową łopatką, aż mieszanina zacznie bąbelkować na brzegach. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina lekko zgęstnieje i zmniejsza się do około 1 3/4 do 2 filiżanek, około 10 do 15 protokół.
Przenieś do żaroodpornego pojemnika z wylewką lub wróć do oczyszczonego, wysuszonego dzbanka blendera.Powoli wlać mieszaninę na matę do pieczenia, śledząc wnętrze kolorowego obramowania, aby utworzyć prostokąt. (Jeśli mata do pieczenia nie ma obramowania, zostaw 1-calową granicę od krawędzi.)
Wlać pozostałą mieszaninę w granicach prostokąta w zygzakowatym wzorze (nie wlewaj wszystkiego na środek maty do pieczenia). Używając gumowej szpatułki, popchnij mieszaninę, aby pokryć puste części w obrębie prostokąta (powierzchnia nie będzie równa). Utrzymując blachę do pieczenia na powierzchni roboczej, chwyć krawędzie blachy—naciskając kciukami na odsłoniętą granicę maty do pieczenia-i delikatnie potrząśnij tam iz powrotem, aby wyrównać powierzchnię mieszaniny, obracając blachę do pieczenia i wstrząsając w razie potrzeby.
Wstawić do piekarnika i piec, aż powierzchnia skórki owocu będzie lekko lepka w dotyku, ale po naciśnięciu w kilku różnych miejscach palec nie pozostawi wcięcia, około 6 do 7 godzin.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, umieść na stojaku z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Odstawić 16-calowy arkusz papieru woskowanego lub pergaminu. Zaczynając od jednej krótkiej krawędzi ochłodzonej skóry owocowej, wyciągnij ją z maty do pieczenia i przenieś na papier. Za pomocą czystych nożyczek kuchennych, przeciąć skórki owoców i papieru do postaci pożądanych wielkości paski, kształty lub kawałki i zwinąć, Papier i wszystko (aby zapobiec przyklejeniu). Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 tygodni.