Skrzydełka Kurczaka Mochiko
Mochiko skrzydełka kurczaka może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 43g białka, oraz 36 g tłuszczu. 21 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej, skrobię kukurydzianą, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Mochiko Azjatycki Kurczak Smażony, Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings), oraz Brown Butter Old Bay Wings (aka the Best Chicken Wings Ever!).
Instrukcje
W dużej misce wymieszać jajka, sos sojowy, cukier, sól morską, zieloną cebulę i czosnek. Przesiać razem mąkę, skrobia kukurydziana, i mochiko; złożyć do mieszaniny jaj, aż będzie gładka.
Dodać kurczaka i wymieszać, aż dobrze pokryte. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce na noc.
Wyjmij kurczaka z lodówki i ponownie wymieszaj, aby ponownie rozłożyć.
Podgrzać duży garnek oleju do 350 stopni F (175 stopni C). Skrzydełka z kurczaka smażyć na złoty kolor i gotować; odcedzić na papierowych ręcznikach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.