Skrzydełka kurczaka Chile z kremowymi ogórkami
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Skrzydełka kurczaka Chile z kremowymi ogórkami mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, ząbki czosnku, skrzydełka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Skrzydełka Kurczaka Chile, Skrzydełka z kurczaka z koreańskim Chile, oraz Skrzydełka Z Kurczaka Z Miodem-Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć sos chile, tahini, ocet, soja, czosnek, i imbir w blenderze i proces na dużej prędkości przez 10 sekund. Odstawić SOS Chile na bok, aż będzie gotowy do użycia lub przechowywać w lodówce przez okres do 1 tygodnia.
Odciąć końcówki skrzydełka kurczaka i wyrzucić. Podziel skrzydła na pół w punkcie, aby skrzydła i perkusje. Niech twój rzeźnik to zrobi, jeśli chcesz.Skrzydełka kurczaka opłukać i dokładnie osuszyć.
Rozgrzej 3 cale oleju do 177° w frytkownicy elektrycznej na blacie lub głębokim garnku. Jeśli nie masz termometru do głębokiego smażenia, dobrym sposobem na sprawdzenie, czy olej jest gorący, jest włożenie do niego końca drewnianej łyżki lub pałeczki. Jeśli bubblescircle wokół końca, to możesz iść.
Ostrożnie dodać skrzydełka do gorącego oleju i smażyć partiami, aż będą rerecrispy i unosić się na powierzchni, 8 do 10 minut.
Przenieść skrzydła do dużej miski.
Dodaj tyle sosu chile płaszcz i wrzucić dobrze.
Aby służyć, ułóż skrzydełka na talerzu i udekoruj kolendrą i kalką.
Podawać natychmiast z kremowymi ogórkami i pozostałym sosem chili na boku do zanurzenia.
Ogórek przeciąć na pół wzdłuż. Posiekaj nasiona łyżeczką. Ogórek pokroić bardzo cienko mandoliną lub ostrym nożem.
Włożyć ogórek do średniej miski ze stali nierdzewnej lub szkła; dodać sól i dokładnie wymieszać, aby połączyć. Odstawić na 10 do 15 minut.
Przenieść ogórki na durszlak i dokładnie spłukać. Wycisnąć do sucha dłońmi, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Włóż ogórki z powrotem do miski i dodaj jogurt, śmietanę, czosnek, miętę i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić pieprzem. Przechowywać w lodówce do momentu użycia lub do 2 dni.