Skorupki nadziewane kurczakiem i szpinakiem
Skorupki nadziewane kurczakiem i szpinakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 300 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kurczaka, ser ricotta pełnoziarnisty, muszle makaronu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Skorupki nadziewane kurczakiem i szpinakiem, Muszle Nadziewane szynką i szpinakiem, oraz Szpinak-Ricotta Nadziewane Muszelki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. gotować i odsączyć makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
W średniej misce wymieszaj ser ricotta, jajko, parmezan, szpinak i kurczaka.
Rozprowadź 1 szklankę sosu do makaronu na dnie szklanego naczynia do pieczenia 13x9 cali (3-quart). Łyżka około 2 łyżki mieszanki ricotta do każdej skorupki makaronu. Ułóż muszle, wypełnione boki do góry, na sosie w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostałego sosu na nadziewanych muszlach.
Przykryć naczynie folią; piec 30 minut.
Posypać mieszanką włoskich serów.
Piec od 5 do 10 minut dłużej lub do rozpuszczenia sera.