Skorupki makaronu z kukurydzą i boczkiem
Skorupki makaronu z kukurydzą i boczkiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 589 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziaren kukurydzy, masło, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnie makarony z kukurydzy i boczku, Makaron z boczkiem i słodką kukurydzą, oraz Makaron Z Boczkiem, Kukurydzą I Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 6-do 8-Quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić o 4 quarts wody do wrzenia; dodać muszle i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ledwo przetargu do ugryzienia, 8 do 10 protokół.
Tymczasem, w 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, wymieszać boczek, aż zbrązowieje, 4 do 5 minut. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodać wystarczająco dużo masła do patelni do wysokości około 3 łyżki tłuszczu; po stopieniu, dodać szalotki i mieszać, aż kuleje, 3 do 5 protokół.
Dodaj kukurydzę, Wino i śmietanę; gotuj, często mieszając, przez 5 minut.
Odcedzić muszle i wrócić do patelni. Wymieszać mieszaninę kukurydzy, boczek i estragon.
Krojenie ziaren: przeciętne ziarno kukurydzy waży od 10 do 14 uncji i daje około 1 szklanki ziaren. Aby je usunąć, dużym, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić koniec łodygi każdego ucha do początku ziaren. Zdjąć i wyrzucić łuski i jedwabie; opłukać uszy. Trzymając każde ucho w pozycji pionowej, odetnij jądra blisko kolby.