Skinny Lasagna
Skinny lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 258 kalorii, 22g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, parmezan, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Spróbuj Skinny Lasagna, Skinny Patelnia Lasagne, oraz Skinny Veggie Lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. Makaron ugotować i odsączyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Umieścić w zimnej wodzie.
Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować wołowinę i czosnek na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż wołowina jest dokładnie gotowane;odcedzić. Wymieszać z sosem do makaronu, zmieloną czerwoną papryką i 1 łyżeczką bazylii.
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając.
Piekarnik rozgrzać do 177°. w średniej misce, ubić jajko lekko. Wymieszać z serem ricotta i pozostałą 1/2 łyżeczki bazylii do wymieszania.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki mieszanki sosu na dnie naczynia do pieczenia. Top z 3 makaronem,1 1/2 szklanki mieszanki sosu, połowa mieszaniny ricotta i 3/4 szklanki sera mozzarella. Powtórz warstwy raz. Na wierzchu pozostały makaron, sos i ser mozzarella; posypać parmezanem. Spryskaj 15-calowy kawałek folii sprayem do gotowania. Lasagne przykryć folią.
Piec 45 minut. Odkryć; piec 10 do 15 minut dłużej lub do bąbelków.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.