Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chude Tacos krewetki cytrusowe spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 178 kalorii, 17g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka pomidorów śliwkowych, sok pomarańczowy, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos Z Krewetkami Cytrusowymi, Tacos krewetkowe z salsą cytrusowo-awokado, oraz Garlicky Shrimp-Cilantro Tacos (Tacos de Camarones al Mojo de Ajo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W plastikowej torbie do przechowywania żywności 1-galon, wymieszaj składniki krewetek i marynaty. Worek uszczelniający. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Tymczasem w średniej misce wymieszaj składniki salsy ogórkowej. W małej misce wymieszać składniki jogurtu crema.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Meksykańska Crema
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Krewetki odsączyć; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
4
Ciepło 12-calowy nonstick patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj krewetki; gotować 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
6
W razie potrzeby odcedzić. Łyżka krewetek na tortille; top z ogórkiem Salsa fresca, i mżawka z jogurt crema.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.