Skinny Beef Enchilada Pie
Chuda wołowina Enchilada Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, chili w proszku, meksykańską mieszankę sera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Absolutnie pyszna, Chuda Zapiekanka Enchilada z wołowiną i fasolą z punktami Weight Watchers, Chudy Kurczak Enchilada Dip, oraz Chuda Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. w 12-calowej patelni nonstick, gotować wołowinę i cebulę na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie gotowane; odcedzić. Rezerwa 1/4 szklanki sosu enchilada; odstawić.
Dodaj pozostały sos enchilada, kukurydzę i chiles do mieszanki wołowiny. Wymieszać z kminkiem i chili w proszku. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Spray 9-calowy okrągły (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z sprayem do gotowania.
Umieścić 1 tortillę w zapiekance; top z około 3/4 szklanki mieszanki wołowiny i 3 łyżki sera. Powtórz warstwy 3 razy. Doprawić pozostałą tortillą, sosem Enchilada i pozostałym serem.
Piec, odkryte, 30 do 40 minut lub aż gorące i ser topi. Fajne 5 minut.
Podawać z kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.