Sizzling Saigon Crêpes (Bánh Xèo)
Sizzling Saigon Crêpes (Bánh Xèo) to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 1 i kosztuje $9.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 115 g tłuszczu, oraz w sumie 2658 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, azjatycką mąkę ryżową, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Naleśniki z Sajgonu z krewetkami, boczkiem i szalotkami, Banh Xeo (naleśniki Wietnamskie) z Tofu, oraz Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem mąkę ryżową, mleko kokosowe, 1 1/2 szklanki wody, kurkumę, curry w proszku, 1/2 łyżeczki. sól, cukier i zielona cebula.
Podgrzać 1 łyżkę. olej w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać grzyby i szczyptę soli i smażyć do miękkości, o 10 protokół.
Przenieść do miski, odrzucając wszelkie soki.
Wytrzeć patelnię i podgrzać 1 łyżkę. olej na średnim ogniu.
Dodać 1/4 cebuli i 1/4 wieprzowiny. Gotować, mieszając, aż pachnący, 2 protokół.
Ubijać ciasto ponownie i Chochla o 3/4 szklanki do środka patelni. Natychmiast przechyl i obróć patelnię, aby ciasto szybko pokryło całą powierzchnię. Stos 1/4 kiełków fasoli i 1/4 grzybów na 1 stronie crpe, blisko centrum. Przykryj i zmniejsz ciepło do średniego. Gotować, aż brzegi oderwać od patelni, o 2 protokół.
Zmniejszyć ogień do niskiej, odkryć, i gotować crpe aż rumiane na dnie, 4 do 7 protokół.
Złóż crpe i delikatnie przesuń na talerz. Przykryć luźno folią i ogrzać w piekarniku. Zrób Pozostałe naleśniki w ten sam sposób.
* Kup mąkę ryżową z rynku azjatyckiego; rodzaj sprzedawany w supermarketach jest zbyt gruba.