Singapur Makaron Curry Krewetki
Singapur makaron Curry krewetki może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,17 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz korzeń imbiru, krewetki koktajlowe, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Miseczki Curry Z Krewetkami I Makaronem W Stylu Tajskim, Singapur Curry, oraz Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami).
Instrukcje
Bulion z kurczaka, sos ostrygowy, sos sojowy i cukier połączyć w małej misce, i odstawić.
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać curry, czosnek, i imbir; stir-fry przez 10 sekund.
Dodaj paprykę, cebulę i szalotki; smażyć przez 3 do 5 minut. Wymieszać mieszaninę bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj krewetki i groszek, i gotować, aż gorące.
Dodaj makaron i gotuj, aż naczynie zostanie dokładnie podgrzane.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku