Singapore Satay

Singapore Satay
Singapur Satay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,16 USD za porcję. 26 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cebulę, sos sojowy, mielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki brązowo-cukrowe z polewą brązowo-maślaną jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Singapur Satay Kanapki, Singapurski Satay wieprzowy z ryżem cytrynowo-Curry, oraz Singapur Mai Zabawy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużej niereaktywnej misce wymieszaj cebulę, czosnek, trawę cytrynową, sos sojowy, olej arachidowy, kurkumę, brązowy cukier, kminek, imbir, sól i pieprz. Zachowaj około 2 łyżek marynaty w małej misce i wstaw do lodówki do czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Eliksir GEliksir G
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
KurkumaKurkuma
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Wymieszaj piersi z kurczaka z pozostałą marynatą, dobrze wymieszaj i marynuj przez noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
3
Około 30 minut przed podaniem namocz szaszłyki w wodzie. Rozgrzej grill na świeżym powietrzu, aby uzyskać wysoką temperaturę i lekko naoliwić ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjmij piersi z kurczaka z miski i wyrzuć zużytą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Pokrój każdą pierś kurczaka po przekątnej na 6 długich pasków i nawlecz Pasek kurczaka na jeden z namoczonych szaszłyków. Grilluj szaszłyki, często obracając i fastrygując zarezerwowaną marynatą, aż kurczak będzie ugotowany z brązowymi, chrupiącymi brzegami, 5 do 8 minut na szpikulec.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn