Shumai z krabem i wieprzowiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Shumai z krabem i wieprzowiną. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 4,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 109G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 721 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz szalotki, grubo zmielone 80 procent wieprzowiny, okrągłe opakowania gyoza i kilka innych składników pod ręką, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Szumai wieprzowo-grzybowe na parze, Krewetki, przegrzebki i wieprzowina Shumai, oraz Klopsiki wieprzowe shumai (niskowęglowodanowe i bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać wieprzowinę, szalotki, imbir, mirin i sól. Delikatnie złóż mięso krabowe.
Odkurzyć blachę do pieczenia mąką. Trzymaj owijkę gyoza w dłoni, trzymając resztę owijek pokrytą plastikiem.
Umieść około 1 1/2 łyżki nadzienia w środku owijki i uszczypnij krawędzie wokół siebie, tworząc otwarty kubek.
Przełożyć pieróg na blachę do pieczenia i przykryć. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Napełnić wok 1 1/2 cala wody i doprowadzić do wrzenia. Ułóż liście kapusty na 2 poziomach bambusowego parownika, aby lekko się pokrywały.
Dodajemy pierogi do parownika i układamy w stos. Przykryć i na parze, aż shumai są tylko gotowane, 8 minut.