Shrimp Pad Thai
Shrimp Pad Thai może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz makaron ryżowy, płatki pieprzu, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pad Thai Zoodles, Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju na woku lub dużej patelni.
Dodać czosnek i imbir,i saute aż złoty kolor.
Dodaj krewetki i gotować przez 1 do 2 minut, aż różowy, podrzucając od czasu do czasu.
Wyjąć i odstawić do miski.
Na tej samej patelni rozgrzać 1/2 łyżki oleju i dodać jajka. Wymieszać jajko na małe kawałki, wyjąć i odstawić z krewetkami.
Rozgrzej pozostały olej na patelni i dodaj sos sojowy, sos rybny, wino ryżowe, płatki czerwonej papryki i brązowy cukier. Krótko wymieszać, dodać odsączony makaron i gotować przez 5 minut.
Dodać kiełki fasoli, posiekane szalotki, i kolendry.
Dobrze wymieszać i nadal gotować, aż makaron są podgrzewane przez. Doprawić, jeśli to konieczne, odrobiną sosu sojowego lub rybnego, posypać skórką z limonki i sokiem i podawać na gorąco!
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.