Shrimp De Jonghe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki De Jonghe spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 198 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać wermut, sól, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Shrimp de Jonghe, Garlicky Shrimp de Jonghe, oraz Homar de Jonghe.
Instrukcje
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy odmierzają 1 szklankę.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę czosnku; smażyć 30 sekund.
Dodaj bułkę tartą, 1 1/2 łyżeczki estragonu i 1 1/2 łyżeczki zielonej cebuli; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Umieścić mieszaninę bułki tartej w misce.
Dodaj pozostałe 1 łyżka masła na patelnię; gotować 1 minutę lub aż masło zacznie brązowieć.
Dodaj pozostałą połowę czosnku; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj krewetki; smażyć 2 minuty. Wymieszać w wytrawnym wermucie i musztardzie Dijon; dusić przez 1 minutę lub aż krewetki są gotowe. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę estragonu, pozostałą 1 łyżkę zielonej cebuli, sól i pieprz.
Ułóż mieszaninę krewetek w jednej warstwie w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia, i posypać mieszaninę bułki tartej równomiernie nad krewetkami.
Piec w 400 przez 10 minut lub aż bułka tarta będzie złoty.