Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki De Jonghe spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 198 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać wermut, sól, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Shrimp de Jonghe, Garlicky Shrimp de Jonghe, oraz Homar de Jonghe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy odmierzają 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą połowę czosnku; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
9
Dodaj krewetki; smażyć 2 minuty. Wymieszać w wytrawnym wermucie i musztardzie Dijon; dusić przez 1 minutę lub aż krewetki są gotowe. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę estragonu, pozostałą 1 łyżkę zielonej cebuli, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z Kością
Wytrawny Wermut
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Do Obramowania Szkła
10
Ułóż mieszaninę krewetek w jednej warstwie w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia, i posypać mieszaninę bułki tartej równomiernie nad krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
11
Piec w 400 przez 10 minut lub aż bułka tarta będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.