Przepis Shoyu Ramen może zaspokoić Japońskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1557 kalorii, 93g białka, oraz 86 g tłuszczu na porcję. Na 6,58 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mirinu, kawałek imbiru, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shoyu Ramen, Shoyu Ramen, oraz Shoyu Ramen dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
One day ahead
2
Barki wieprzowe PREPSASON łopatka wieprzowa z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
łopatka Wieprzowa
3
Zwinąć i związać sznurkiem kuchennym w odstępach 2". (Pomaga to utrzymać mięso w stanie nienaruszonym podczas gotowania i sprawia, że okrągłe, kompaktowe plastry.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
4
UGOTOWAĆ ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ I ZROBIĆ WYWAR
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Stado
5
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku (co najmniej 8 ćwiartek) na średnim ogrzaniu. Gotować łopatkę wieprzową, obracając, aż zbrązowieje, 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodaj kurczaka, żeberka,szalotki, marchew, czosnek, imbir i płatki bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Bonito
Zielona Cebula
żeberka Zapasowe
Marchew
Cały Kurczak
Czosnek
Imbir
7
Usunąć kombu z dashi; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dashi
Kombu
8
Dodaj tyle kombu dashi, ile zmieści się w garnku, gdy płyn się zagotuje (zachowaj Pozostałe dashi). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować, odtłuszczanie powierzchni od czasu do czasu i dodając pozostałe dashi jako ciecz zmniejsza, aż łopatka wieprzowa jest miękka i czas zmniejszył się do około 2 kwarty, 2 1/2-3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Stado
Kombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
SCHŁODZIĆ ŁOPATKĘ WIEPRZOWĄ I BULION
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Stado
10
Wyjąć łopatkę wieprzową z wywaru i ostudzić. Owinąć szczelnie w plastik i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia. (Schładzanie wieprzowiny ułatwi mięso w krojeniu.) Przecedzić wywar przez sito o drobnych oczkach do innego dużego garnka lub dużej miski lub pojemnika; wyrzucić ciała stałe(w tym żeberka i kurczaka). Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Mięso
Stado
Wieprzowina
żeberka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
Garnek
11
Dwa dni do przodu
12
Zrób KOMBU DASHI i Tare złożoność zapasów składa się z dwóch elementów: kombu Dashi (bulion) i Tary (mieszanka sojowa).* Dla dashi, połączyć kombu i 4 kwarty zimnej wody w dużej misce. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin i do 12 godzin. Do Tary, połączyć sos sojowy, sake i mirin w małej misce; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Stado
Kombu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Woda
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dzień
14
Ugotuj Jajkobrując średni garnek wody do wrzenia. Ostrożnie dodawać jajka po kolei i gotować delikatnie przez 7 minut. Żółtka powinny być błyszczące żółte i prawie jammy; białko jaja powinny być tylko ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
żółtko Jaja
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
15
Odcedzić jajka i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie; ostudzić. Obrać; odstawić. (Jajka można ugotować 1 dzień wcześniej. Trzymaj unpeeledeggs przykryte chłodną wodą. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
16
POKRÓJ WIEPRZOWINĘ
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
17
Usunąć Sznurek i cienko pokroić wieprzowinę; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
18
Podgrzej bulion i ugotuj Makaronygdy będziesz gotowy do podania, przynieś bulion na wolnym ogniu; powinien być bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
19
W tym samym czasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą wodą zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż do Al dente; odcedzić (nie trzeba solić wody, ponieważ makaron ramen zawiera więcej soli niż makaron).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen
Makarony
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
20
Tuż przed podaniem
21
Umieść to wszystko razem z makaronem w 6 głębokich miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
22
Top z pokrojoną wieprzowiną, umieszczając go z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
23
Dodać tarę do gorącego bulionu i chochlę nad wieprzowiną do ogrzania (bulion powinien pojawić się tylko na poziomie makaronu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Stado
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
24
Umieść mały stos menmy obok wieprzowiny. Połowę jajek i umieścić obok menma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Wieprzowina
25
Umieść mały stos pokrojonych szalotki obok jajka. Włożyć pół arkusza nori między bok miski i makaronu, więc to tylko szturchanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Makarony
Nori
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
26
Ramen podawać z olejem chili, olejem sezamowym i shichimi togarashi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Shichimi Togarashi
Olej Sezamowy
Olej Chili
Makaron Ramen
1
* Kombu, aka suszone wodorosty, przynosi duże umami. Tare (wymawiane ta-REH)jest jak tajny składnik ramen, dając większość jego smaku. Większość sklepów ściśle strzeże ich receptury. Nasz używa sosu sojowego, sake i mirin.Nie masz kombu w spiżarni? Można znaleźć wszystkie azjatyckie składniki tutaj na rynkach azjatyckich, w sekcji Asianfoods niektórych supermarketach, a na amazon.com poszukaj świeżych makaronów w chłodni na rynkach azjatyckich. Zapytaj rzeźnika o szyje i plecy z kurczaka.
Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc
Riesling, Sake i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do makaronu Ramen. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz pozostać przy winach winogronowych, możesz zdecydować się na sauvignon blanc lub riesling. Możesz spróbować Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.