Shortcut Jam Danish
Shortcut Jam Danish może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 32 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cukier puder, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łatwy Serek śmietankowy i dżem Duński, Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s, oraz Dżem Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę łopatkową, wirować lub mieszać 2 szklanki mąki z cukrem, solą, drożdżami i mlekiem, aż utworzy się lepkie ciasto.
Dodać masło i twarożek i pulsować lub wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko mieszane. Pulsuj lub zwiększaj prędkość i bij, aż do całkowitego włączenia, około 1 minuty. Pulse lub ubić w 1/4 do 1/2 szklanki więcej mąki w razie potrzeby, 2 łyżki na raz, aż ciasto zacznie odciągać się od boków miski (ciasto będzie wyglądać lepki). Jeśli używasz robota kuchennego, zeskrobuj ciasto do dużej miski. Przykryć ciasto i schłodzić co najmniej 12 godzin lub do 1 dnia.
Zeskrobać ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię. Podziel na pół. Z lekko mąką wałek do ciasta, rolki każdy kawałek do owalu około 12 cali długości i 6 cali szerokości. Łyżka jam dół środka każdego. Złóż jeden długi bok każdego owalu nad dżemem. Wchodzisz na drugą stronę, jakby składanie listu.
Miejsce rolki o 3 cale od siebie na masle lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowy blachy do pieczenia. Przykryć folią; odstawić na 30 minut.
W małej misce wymieszaj żółtko i 2 łyżki wody.
Wałki pędzla lekko z mieszaniną jaj.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 350 do złotego koloru, 20 do 25 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś do stojaka i całkowicie ostudź. Ząbkowanym nożem pokrój rolkę po przekątnej na plastry o szerokości 2 cali.
Plastry posypać cukrem pudrem.