Shirley ' s Maine Clam Chowder
Need a zupa bezglutenowa i cała 30? Shirley Maine Clam Chowder może być doskonały przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 285 kalorii, 12g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka boczku, cebuli, soku z małży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mamuśka Maine Corn Chowder, Homar Maine I Kukurydza Chowder, oraz Best Clam Chowder.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej sok z małży i obrane ziemniaki. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 15 protokół.
Umieść boczek w dużym garnku. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje. Wymieszać z cebulą i selerem. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj ziemniaki, sok z małży i małże do garnka.
Podgrzać, aż się ugotuje.
W osobnym garnku delikatnie rozgrzać (nie gotować) pół na pół.
Wlać ciepłą połowę i połowę do garnka i podgrzewać tylko do czasu ogrzania. Nie gotuj zupy, bo śmietana się oddzieli.